BLOG KATEGORİLERİ
Yağ Alma Kimyasalları

Yağ alma kimyasalları

Sanayide özellikle kaplama sektöründe Yağ alma kimyasalları kullanılır. Yağ alma kimyasalları, banyosu ve yağ alma fiyatları nedir. Yağ alma solventi, yağ alma asidi, alkali yağ alma kimyasalları ve asidik yağ alma kimyasalları çeşitleri. Bu kimyasal kullanım şekilleri metaller ve kaplama proseslerine göre değişiklik göstermektedir. Sizlere bu çeşitleri dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışacağız. Hatalarımız var ise şimdiden affedin başlayalım.

Yağ alma kimyasalları neden yapılır ?

Yağ alma kimyasalları
Yağ çözücü metal parçaların Ham madde üretim süreci bittiğinde korozyona ve pasa açık hale gelmesi nedeni ile yağ ile korunması gerekir. Yağ sökücü korunan metallerin üzerindeki Koruyucu yağ ve türevleri olan mineral, çekme, hayvansal yağların yağ sökücü ile temizlenmesi içindir. Metallerin işlenmesi esnasında daha sonraki aşamada fosfat veya kaplama yapılacak ise ön işlem olarak yağ temizleme yapılmaktadır. Yağ temizleme banyoları sistemde ilk sıradadır. Yağ çözücü yağın özelliği ayırt etmeksizin hayvansal yağlarda parçalana bilme sentetik yağlarda ise emise olması gerekmektedir. Konsantre Yağ sökücü yağ sökücü ürünlerinin En önemli özelliklerin başında durulama süresi gelmektedir.

  • Ürün güçlü olmalı tüm yağlarda etkili Konsantre ağır yağ sökücü olmalı aynı zamanda çok kolay ve kısa sürede durulanma yapılmalıdır.
  • Yağ temizleme gerektiği gibi yapılmamış parçalarda sıkça karşılaşılan en önemli problemler rengin farklılıkları kaplama farklılıkları daha sonradan renk değişimleri veya boyanın yüzeye tutunamaması gibi problemler ile karşılaşılır.

Yağ alma kimyasal çeşitleri

Yağ alma kimyasalları kullanım şekilleri ve çeşitleri
Yağ alma kimyasal çeşitliliği kullanılan ürün ph yapısı ve kullanım şekline göre değişmektedir.

  • Asidik Yağ alma ; Yağ temizleme banyosunun ph seviyesi 5 in altında olması anlamına gelir. Genellikle kullanım ph aralığı 1 ph ile 3 ph dır. Özellikle tufallı kara saç veya aşırı yağlı ve paslı parçalarda tercih edilir. Asidik yağ çözücü sisteminde alkali yağ sökücü banyosunun olması da muhtemeldir kombine şekilde de kullanılabilir. Sistemde her iki Konsantre yağ sökücü solvent yağ temizleme ürününün bulunması banyo kullanım sürelerini uzatır. Asidik yağ sökücü banyoları üç işlem olarak da Konsantre yağ sökücü, pas sökücü ve Demir fosfat kaplama olarak da kullanmak mümkündür.
  • Alkali yağ alma formülü; Yağ temizleme banyosunun ph seviyesi 7 ve üzeri olması anlamına gelir. Genellikle kullanım ph seviyeleri 13 ph civarları dır. Genellikle ön yağ temizleme banyosu olarak kullanılır. Aşırı yağlı parçaların ön yüzey işlemini yapmak içindir. Sistemde muhtemelen asidik yağ temizleme banyosu da bulunur. İki yağ temizleme banyosunun bulunması yağ temizleme ve alma banyolarının ömrünü uzatır kullanımı daha stabilizedir.
  • Yağ alma banyosu nedir ultrasonik yağ alma banyosu nasıl kullanılır : Daldırma püskürtme ve silme olarak kullanılabilir. Ultrasonik dalgalar vasıtası ile hareket sağlaması ile yağ temizleme işlemine yardımcı olur.
  • Alkali Sıcak ve daldırma yağ alma banyosu kullanım örnekleri: Kaplama öncesi yapılan sıcak yağ temizleme işlemi örnektir.
  • Demir yağ alma ve elektrikli yağ alma : Bu formülasyon alkali veya asidik olabilir. Yapısal şekli ise toz veya sıvı olabilmektedir.
  • Sıcak yağ alma formülü ve fosfatlama yağ alma özellikleri nedir: Sıcak olarak belli ısı aralığında kullanılmasıdır. Fosfat kaplama özelliği için ön yağ temizleme işlemi içindir. Özellik bakımından bulunan yağı temizleyecek nitelikte olmalıdır.

Yağ alma kimyasalları kullanım şekilleri

  • Yağ alma çeşitleri silme yağ temizleme,
  • Püskürtme yağ temizleme ve alma,
  • Sprey yağ temizleme
  • Daldırma yağ temizleme olarak kullanılan çeşitleri mevcuttur.

Sistemin belirlenmesi için yüzeyde yapılacak işlemin parça boyutlarının ve daha sonra yapılacak kaplamanın veya boyanın türevine göre yağ sökücü şekli ve çeşidi belirlenmelidir. Yağ temizleme ürünleri sıcak veya soğuk olarak kullanılabilirler. Isı dereceleri ve kaplama istenmesi durumlarda seçilecek ürün parçanın boyutu, parçanın çeşidi, üzerindeki yağ veya pas miktarları yüzeye yapılacak kaplama çeşidine göre değişmektedir.

Yağ alma kimyasalları dikkat edilecek hususlar

Yağ alma kimyasalları çeşitleri
Sistem ph seviyeleri alkali yağ temizleme veya asidik yağ çözücü sürekli kontrol altında tutulmalıdır. Sistem sıcaklıkları sürekli kontrol altında tutulmalıdır seçilen ürüne göre uygun sıcaklık kontrolü yapılmalı ve sistem ısıları mümkün olduğu kadar stabil tutulmalıdır. Yağ sökücü kullanımında ısı düşüşleri veya ani yüksek ısı çıkışları yağ sökücü banyosunun ömrü ve kalitesi için ciddi tehlikeler oluşturmaktadır. Sistemde kullanılan yağ çözücü ürünlerinin periyodik kontrolleri yağ temizleme banyosu ilaveleri yapımı. Ph seviyeleri sıcaklıklar bir tablo halinde kayıt altına alınmalı ve süreç bu şekilde takip edilip hatanın nerede olduğu daha sonra anlaşılması açısından önemlidir.


Mesa KimyaeticaretPORT Altyapısı Kullanılmıştır